Sunday, October 23, 2011

Ubuntu Skin Pack 7.0 for window 7

KLIK





Cara Memasuki Forum Tanpa Perlu Mendaftar

Pernahkah anda ingin memasuki forum tetapi anda hanya mahu membaca info tanpa mahu mendaftar? Ya. Ada sedikit cara yang mudah dan ringkas untuk melakukannya iaitu dengan menukar tetapan 'User Agent' yang lalai (default) kepada 'User Agent' yang tidak perlukan sebarang pendaftaran seperti Google Bot. Jadi jika melawati mana-mana forum, anda boleh terus memasukinya tanpa perlu mendaftar kerana forum itu sudah 'dikaburi' dengan User Agent yang anda gunakan.
Cara menggunakannya? Anda hanya perlu klik (double click) pada useragent.reg sekiranya anda ingin melayari forum-forum yang memerlukan pendaftaran tersebut dan apabila sudah selesai, klik (double click) pada defuseragent.reg

Download

Kepada mereka yang menggunakan pelayar Firefox, anda boleh gunakan Addon User Agent Switcher untuk melakukannya dengan lebih mudah.

Download

ok bole la try ye...

rujukan : Mr Hac

Friday, October 21, 2011

Cara Mengesan Kamera Tersembunyi(CCTV)



Pernahkah korang semua TERlihat video klip orang tukar baju di dalam bilik persalinan...
Kebiasaanya klip itu akan menampakkan sesuatu yang memalukan mangsa
Korang mesti takut kalau-kalau benda macam ini terjadi pada diri korang...
Yela kita hanya nak cuba baju baru sahaja...
Alih-alih video itu tersebar...
Yang malunya kita juga...
Lagi pun kebanyakkan mangsa itu sebenarnya tidak mengetahui bahawa terdapat kamera litar tertutup di situ...Sehubunggan itu, sy ingin kongsikan bersama korang semua bagaimana hendak mengesan kewujudan kamera itu...



1. Sebelum masuk ke bilik persalinan periksa telefon bimbit korang semua...
Pastikan telefon korang boleh membuat panggilan...

2. Masuk ke dalam bilik persalinan itu dan buat panggilan...
Sekiranya boleh maka di situ tiada kamera litar tertutup...

3.Sekiranya tidak boleh membuat panggilan maka di situ terdapat kamera litar tertutup...
Hal ini kerana, terdapat ganguan fibre optic semasa pemindahan isyarat telefon...

Sumber daripada Bahagian Teknologi Maklumat IPD Bukit Aman...



Thursday, October 20, 2011

OOO,DEN-O all Kamen Rider Lets go Kamen Rider

UPDATE SUBTITLE


SD version(Password :wide 024)
Mediafire,Subtitle

HD Version
Megaupload part 1,part2 ,Subtitle

credit : http://kamen-rider-episode-download.blogspot.com


Wednesday, October 19, 2011

Cara nak dapatkan balik Komputer yang Hilang

Salam smua...kat sini saya nak kongsi sikit software yg dah lama dah sy jumpa tapi bru nak post kat sini...hehehehe

perisian PREY : Open Source Anti-Theft Solution For MAC, PCs, and Phones.Perisian ini bersaiz kecil, namun sangat menakjubkan kerana ia sememangnya berkesan untuk membantu pengguna mendapatkan kembali komputer atau telefon bimbit (handphone) yang telah dicuri.. :)



Prey ialah sebuah perisian yang perlu dipasang (install) pada PC atau handphone, yang akan 'menanti' isyarat dihantar kepadanya untuk diaktifkan..signal ini akan dihantar sama ada melalui internet (e-mel) atau mesej pada SMS..ia membenarkan anda mendapatkan informasi mengenai lokasi, keadaan dan kedudukan semasa di mana alat (komputer, handphone) anda berada..ia juga akan menunjukkan siapa yang sedang menggunakan komputer anda, dan apa yang sedang dilakukan olehnya..

Dengan menandakan alat anda dengan status 'Hilang' (Missing), Prey akan mengumpulkan kesemua bukti yang diminta, dan menghantarnya terus kepada akaun Control Panel atau Inbox E-mel anda, bergantung kepada tetapan yang telah dipilih..

Selain itu, anda juga boleh membuat sesuatu perkara secara 'Remote' (dari jauh), seperti menghidupkan bunyi alarm yang kuat, atau menunjukkan mesej yang akan terpapar pada skrin, sekiranya anda mahu pencuri itu tahu anda sedang melihat perbuatannya, atau tahu di mana dia berada, atau ingin pencuri itu menyerahkan kembali komputer anda..

Anda boleh 'membersihkan' kata laluan yang tersimpan di PC, atau menguncinya dari sebarang akses, pendek kata segalanya di tangan anda, ikut kemahuan anda! 


 Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perisian ini,
anda boleh melayari laman web rasminya di sini ---> Prey Project 


nak download video bole guna IDM


video




rujukan dari Mr Hac






Monday, October 17, 2011

Cara nak guna Megaupload Premium Free



mula2  korang download software ni dulu...


lepas tu korang buka kt taskbar nanti korang nampak simbol warna biru.

lepas tu korang right click kt stu lpas plih Megakey Benefit.

dekat stu korang tick sume yang ada kt situ.

tinggalkan kosong ntuk ruangan yang dekat bawah tu(tell us ape jadah tu)

lepas tu tekan ok dan korang da leh guna.

try korang cari dan link megaupload.

korang akan perasan icon smiley kt sebelah button login.

tu menandakan waktu happy hour dan korang akan dapat semua keistimewaan Megaupload Premium.

klo xsilap aku happy hour ni bukan 24jam.

rsenya daripada kol 9pg smpi 9mlm ntuk Malaysia.



Wednesday, October 12, 2011

Rooney Puasa

Rooney kene temu ramah,kene tanya sal puasa

video

Part2 Work

BIRTH DAY CARD

COVER MAGAZINE


SINGLE SPREAD


CONTENT


DOUBLE SPREAD


MAGAZINE COVER FULL


Sunday, October 9, 2011

Onepiece GIF






Tenaga Nuklear Lebih Bnyak KEBAIKAN


     Dari apa yang saya baca dan lihat ,Tenaga nuklear lebih banyak kebaikan ,Kita lihat sendiri negara2 yang maju kebanyakannya telah mempunyai tenaga ini.Tenaga ini boleh meningkatkan 2 kali ganda produktiviti tumbuhan.Tenaga elektrik juga tidak lagi perlu dibuat dengan kos yang besar dan lebih mesra alam .Maknanya kita tidak lagi perlu bergantung pada barang import dan tidak perlu bayar bil elektrik dan pencemaran dpt dikurangkan berbanding biasa.
     Sebab tu sesetengah negara maju tidak mahu negara islam membuat nuklear.tengoklah reaksi sstengah negara bila negara islam wat nuklear.bkn main kecoh lagi...die wat x pe lak..klo main dalam game perang pn tenaga nuklear la paling penting.
     Tapi disebalik banyak kebaikan ada keburukan yang x sanggup kita tanggung...tpi bila lagi kita nak cuba tenaga nuklear ni..nak try gak nasi hasil dr tenaga nuklear..hahahahaha...
yongwang,korea


Gambar kat atas ni x nampak pn kluar asap berkepul smpai mnyebabkn pencemaran.gambar yang biasa korang tengok tu smua tipu jer .....

LINK YG BENAR..baca yang ni,yang atas tu pandangan aku je
Kebaikan dan keburukan
Lebih banyak kebaikana

Saturday, October 8, 2011

ILUSTRATION part3 final

on presentation





ITEM2 nye

1.FREE STANDING STANDEE
2.CARD

back 


front




special card


card box


3.BUTTON

button box



button 1

button 2

button 3

4.KEY CHAIN

keychain box


back

front

5.POSTER


6.SKETCH BOOK

back


front





Saturday, October 1, 2011

NANO MOBILE CHARGER


Nano mobile charger -6760mWh
  • Nipis dan ringan
  • boleh mengecas pelbagai jenis alat elektronik
  • boleh dicas melalui PC ,tempat api rokok dlm kereta dan AC adapter(plug letrik kat umah)
  • mudah digunakan

Cara menggunakannnya nano charger mesti dicaj 7 jam atau lebih,dan ia boleh mengecas alat elektronik seperti laptop dan handphone selama 17 jam.

Jenis alat letrik yang boleh dicaj
  • handphone nokia,sony ericson,dan banyak lagi la handphone2 kat malaysia
  • PDA
  • mp3,mp4 player
  • bluetoth headphone
  • PSP
  • iPAD
  • banyak lagi la....

Sape2 yang berminat bole la call no nie 0135042870.

p/s: alat ni mmg bagus giler,lepas nie mmg dah x de masalah klo bateri abis time camping,klo dalam bas tu tengah layan movie tetibe bateri abis gne ni jer....die nyer charger sama jer ngan AC cam tempat plug letrik biasa.harga pn berpatutan mmg x rugi la beli.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...