Saturday, July 23, 2011

Wednesday, July 20, 2011

Khas Untuk bulan puasa

Athan Pro v4.1

You can now save and retrieve five favorite cities from a built-in datablae of 23,978 cities in 252 countries! OR you can add and save your own cities if you can't find them in the list! Also, with the built-in Date Converter, you can now convert Hijri Dates to Gregorian and vice versa. Prayer Times Pro offers a unique display that adjusts with different Phones, in order to fit all information beautifully in one display.

Prayer Times Pro has the following features:
* View daily prayer timings for 23,978 cities in 252 countries
* Hear Sound Alerts or Athan Alerts (full Athan from Egypt included) at prayer times (please read footnote)
* Set Automatic alerts to enable auto-launch of Prayer Times Pro at prayer times (some phones may not support this or may ask for manual permission before auto-launching. See footnote for more information)
* View the Qibla direction from True North as well as from the position of the Sun and Kaaba's distance from your local city with the built-in 'Qibla Compass'
* Save up to five favorite cities as 'bookmarks' with descriptions in order to easily switch between them in case you travel a lot
* Five prayer times calculation methods available to select from
* Ability to use a custom prayer calculation method in case customized settings are required
* Adjust prayer times by adding custom delays to individual prayers
* Hijri date correction options
* Supports standard Asr time calculation method (Imam Shafi', Hanbali, Maliki) as well as Hanafi method
* Add upto three custom cities with custom city names in case Prayer Times Pro does not cover your city (more cities coming soon!)
* Use the 'Prayer Calendar' feature to find out prayer timings on a particular date
* Find out when's what by using the Islamic Events of the year feature
* Set manual timezones
* All-in-one display; see all prayer times for a day on a single screen with beautiful images for each prayer time
* Runs super-fast on even the slowest of phones
* FREE two year membership to download new upgrades in future. Important note, The application, when it expires, needs to be upgraded in order for it to be functional. Upgrades can be downloaded for free for upto 2 years, after which a membership upgrade receives a 25% discount.
* Support for almost all the 3G mobiles or latest mobiles/PDAs today
* Dedicated, excellent customer support
* And much more ...


RaR Password:
ahpekmc@syok.org

Layan !!

Tuesday, July 19, 2011

PaRaMore- Monster

video

You were my conscience, so silent now you’re like water
And we started drowning, not like we’d sink any farther.
But I let my heart go, it’s somewhere down the bottom.
But I’ll get a new one, come back from the hope that you’ve stolen.

I’ll stop the whole world, I’ll stop the whole world
From turning into a monster, and eating us alive
Don’t you ever wonder how we survive?
Well now that your gone, the world is ours.

I’m only human, I’ve got a skeleton in me
but I’m not the villain, despite what you’re always preaching.
Call me a traitor, I’m just collecting your victims
And they’re getting stronger
I hear them calling.
calling!!

I’ll stop the whole world, I’ll stop the whole world
From turning into a monster, and eating us alive
Don’t you ever wonder how we survive?
Well now that your gone, the world is ours.

Well you thought of straight solutions
that I liked the attention
And not always knowing the answers
You’re gonna lose it
You’re gonna lose it

I’ll stop the whole world, I’ll stop the whole world
From turning into a monster, and eating us alive
Don’t you ever wonder how we survive?
Well now that your gone, the world is ours.

CCleaner v3.08.1475 - Disk CleanUp Terbaik!



CCleaner
is the number-one tool for cleaning your Windows PC. It protects your privacy online and makes your computer faster and more secure. Easy to use and a small, fast download. CCleaner is a freeware system optimization and privacy tool. It removes unused files from your system - allowing Windows to run faster and freeing up valuable hard disk space. It also cleans traces of your online activities such as your Internet history. But the best part is that it's fast (normally taking less than a second to run) and contains NO Spyware or Adware! Cleans the following:
• Internet Explorer: Temporary files, URL history, cookies, Autocomplete form history, index.dat.
• Firefox: Temporary files, URL history, cookies, download history.
• Google Chrome: Temporary files, history, cookies, download history, form history.
• Opera: Temporary files, URL history, cookies.
• Safari: Temporary files, history, cookies, form history.
• Windows: Recycle Bin, Recent Documents, Temporary files and Log files.
• Registry cleaner: Advanced features to remove unused and old entries, including File Extensions, ActiveX Controls, ClassIDs, ProgIDs, Uninstallers, Shared DLLs, Fonts, Help Files, Application Paths, Icons, Invalid Shortcuts and more... also comes with a comprehensive backup feature.
• Third-party applications: mRemoves temp files and recent file lists (MRUs) from many apps including Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, MS Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce, WinZip and many more...
• 100% Spyware FREE: This software does NOT contain any Spyware, Adware or Viruses.

Features of CCleaner:
* Complete rebuild in C++
With the requirements for a portable version, 64-bit compatibility and Windows Vista increasing against the limitations of the old architecture. We decided to rebuild the entire CCleaner application in highly optimized C++.
* Faster analyzing and cleaning
Each scanning process was rewritten from scratch and fully optimized. The result being a noticeable speed increase in all areas.
* Portable
CCleaner can now run from a USB thumbdrive and be installed/run on a computer without a complicated setup process.
* Compact
The rewrite removed all external file dependencies, so the main EXE is now half the size of the original program and support files.
* Redesigned User Interface
The original CCleaner user interface was looking a little dated, so the GUI was redesigned with a modern look, but without sacrificing speed or usability. New icons were created for the interface and the main program icon was updated with a more modern style.
* Exclusions
It is now possible to specify files, folders and registry keys to ignore from the cleaning process.
* Loads of little tweaks
Too numerous to mention them all separately, we've tried to improve CCleaner in all areas.

Changes in CCleaner v3.08.1475 (27 Jun 2011):
- Added support for Firefox 5.0.
- Improve Firefox History cleaning.
- Improved cleaning for Windows Error Reporting and Other Explorer MRUs.
- Added cleaning for Ditto, Evernote, I2P, McAfee AntiVirus, MS AntiMalware, PerfectDisk, PowerISO, UltraISO, GIMP, Go!Zilla, MagicISO.
- Improved cleaning for 7-Zip, Daemon Tools, Windows Defender.
- Improved DOMStore cookie domain discovery and cleaning.
- Improved Uninstall tool scanning and uninstalling routines.
- Improved Registry Cleaner detection algorithm.
- Improved Start Up tool detection algorithm.
- Added multiple monitor support.
- Improved shortcut key accelerators.
- Improved search response when using wild cards.
- Added support for root registry keys in the exclude list.
- Added Kazakh language.
- Minor GUI improvements and fixes.

Homepage - http://www.ccleaner.com


RaR Password:
ahpekmc@syok.org

Step ntuk pakai benda nieh:
1] Mula2 Install n Run Soft nieh..
2] Click Butang Analyze tunggu siap dulu..
3] Baru tekan butang Run Cleaner..Tunggu siap..Restart PC n pastu kemudian PC atau LapToP lu olang akan rasa ringan..

P/S : Kalo tak nak delete sampah yang dalam recycle bin, just untick kat System--> Empty Recycle Bin..

Layan !!

DAPUR


Aku x dibenarkan lagi masak kat Dapur sbb kelalaian aku....
ade ke patut aku bole lupe tutup api....
habis itam legam kuali aku..hahah
mule2 ingat spec aku beminyak nampak kabus jer kat ruang tamu...
tngah syok2 tngok citer kamen rider plak...
mmg aku wat x tau la....
bile aku gi dapur ...pergh ....
pnuh asap kat situ....arnab aku yg tinggal kat dapur pn dah duk x diam dh...
tmpat sedut asap yang atas dapur tu aku bkak dua2 kasi sdut asap2 tu...
habis terbakar almari dkat2 situ...
aku pn x tau nak wat per....
aku pn bijak pgi la gtau mak aku...
klo aku x gtau msti mak aku x sedar....
die tau jer habis die haram kan aku masak ...walaupun masak telur~
hahahaha.....
psanan jgn lupa ttup api bile masak tlur...
jgn kerana masak telur
habis terbakar rumah sebelanga...
hahaha...

Monday, July 18, 2011

spooky house




SUTERA BIDADARI -Ramlee Awang Mursyid

NEW~
1. Sebuah novel terbaru daripada novelis prolifik Alaf 21, Ramlee Awang Murshid. Merupakan sambungan dari kisah Laksamana Sunan pada novel-novel beliau sebelum ini.

2. Antara novel yang mendapat sambutan hangat di pesta buku 2011 yang berlangsung baru-baru ini di PWTC.

3. Apa lagi yang hendak pembaca katakan terhadap novel RAM ini? Mendebarkan, membuat pembaca tertanya-tanya, kejutan yang tak terduga, mainan masa yang kemas, plot yang mengujakan, watak yang pelbagai, penceritaan yang bersahaja, penuh drama.

4. Mungkin keterlaluan memuji pula dengarnya. Tapi begitulah yang dirasa apabila membaca Sutera Bidadari ini. Ya, barangkali ada juga jalan ceritanya yang telah dapat diduga, kejutan yang tak terkejut lagi, klise-klise yang biasa terdapat dalam novel RAM sebelum ini, tetapi semua itu hilang apabila saya, sebagai pembaca, dibawa masuk RAM ke dalam dunia imaginasinya yang sungguh tinggi.

5. Sutera Bidadari mengisahkan mengenai Laksamana Sunan yang mengembara ke Negeri Atas Angin untuk memburu Taghut. Wakil dari dunia kejahatan yang sering melakukan kedurjanaan. Pengembaraan Laksamana Sunan ini berlaku pada tahun 1511 dengan ditemani oleh beberapa orang rakannya yang setia.

6. Selain 1511, Sutera Bidadari juga membawa pembaca ke abad 21 dengan memaparkan kisah Saifullah yang diamanahkan untuk menjaga Keris Nanggroe dan Catatan Maryam yang telah disimpan sejak dari tahun 1511 lagi.

7. Kemahiran RAM bercerita sambil bermain dengan faktor masa sangat dikagumi. Beliau berkisah dalam dua dimensi yang berbeza, dengan latar dan juga watak yang berbeza, yang semuanya terikat pada watak utamanya, Laksamana Sunan, yang diuraikan pada pengakhiran novel.

8. Jika watak Laksamana Sunan pada tahun 1511 dilihatkan dalam pengembaraannya, watak Saifullah pula mewakili abad kini, yang memburu kejahatan dengan menjadikan Keris Nanggroe dan Catatan Maryam sebagai umpan menjejaki Vlad The Impaler.

9. Sebagai pembaca yang telah sering membaca novel-novel RAM, saya tentunya mengharapkan sesuatu yang lain dari novel-novel beliau sebelum ini. Sesuatu yang bersifat lebih mencabar daya kemampuan membaca pembaca. Dan, walaupun tidak keseluruhannya, Sutera Bidadari tetap menawarkan kelainan dan memerlukan daya tumpuan yang tidak sedikit untuk mengikuti setiap penceritaannya.

10. Sekalung tahniah buat RAM yang berjaya membuat imaginasi saya terbuai-buai melalui adegan-adegan yang dipaparkan. Bertanya-tanya, tiadakah penerbit-penerbit filem yang mahu membawa salah satu novel RAM ke layar perak?

11. Sedikit yang mengecewakan saya, apabila RAM sekali lagi menggantungkan novelnya di akhir bab. Tiada simpulan mati yang diberikan di dalam Sutera Bidadari ini melainkan potongan tali yang sengaja digantung, yang mana harus disambungkan semula buat memperkemaskan perjalanannya.

12. Ini seakan memberi andaian bahawa akan terdapat sambungan lagi untuk kisah Laksamana Sunan ini. Bukan tak setuju ia disambung lagi, tetapi saya berasakan sudah terlalu panjang dan lama kisah Sunan ini diceritakan, masih belum bertemu penamatnya. Cukuplah, jika berlebihan risau akan membosankan pula.

13. Novel ini boleh didapati dengan harga RM 22.00. Sudah dinaikkan sedikit harganya. Jika sebelum ini novel-novel RAM terbitan Alaf 21 rata-ratanya berharga RM 19.90 tetapi untuk Sutera Bidadari ini agak tinggi dari biasa sikit. Kenapa terdapat kenaikan, itu kena ditanya sendiri kepada Alaf 21.

14. Secara keseluruhan Sutera Bidadari ini menarik bagi saya. Kecuali penamatnya yang tidak ditamatkan setamat-tamatnya. Ditanya mengenai novel terbaru, RAM menjawab, "Fiksyen 302."

Digital Clock




Saturday, July 16, 2011

KAMEN RIDER ETERNAL



credit to original uploader bach62, wide024 from kaskus

Kamen Rider W Returns(subs)
仮面ライダーW(ダブル)
RETURNS Kamen Raidā Daburu Ritānzu

Kamen Rider W Returns Kamen Rider Eternal

eng SUBS

As the rental version for the Masked Rider W RETURNS Masked Rider Eternal has been released, someone has rent and uploaded it. Here is the uncompressed version from jpfiles.eu.

(RAW)_Gekijouban_Kamen_Rider_W_Returns_-_Kamen_Rider_Eternal_(DVD_720x404_XviD_MP3_24fps)_[F10CA720].avi
Size 837.12 MB


Mediafire (PASSWORD: wide024)

substitle

Tuesday, July 12, 2011

HAYLEY WILLLIAM





gambar asal...



wat muka dulu...

dah siap..klo x sme tu x heran la sbb aku baru belajar....ahaha

Sunday, July 10, 2011

Bosan2 xde assignment belatih la skit....ahaha

sehari lukis mamat blackbeard nie....fuhh best jgak la....
len kli nak lkis yg susah2 lak....










Saturday, July 9, 2011

Internet Download Manager V6.7 Final



Ciri-ciri Utama:
Internet Download Manager telah diuji dengan pelayar berikut: Internet Explorer, MSN Explorer, AOL, Netscape Communicator, Netscape 6, Netscape 7, Mozilla, Mozilla Firefox, Mozilla Firebird, Opera, NetCaptor, UltraBrowser, Slim Browser, Avant Browser, MyIE2,Optimum Desktop, Ace Explorer, Advanced Browser, 27 Tools-in-1 Wichio Browser, WindowSurfer, 550 Access Browser, FineBrowser Freeware, Browser Kopassa, Pro Browser Fast, Enigma Browser, GoSuRF, K-Meleon, Smart Explorer, Off The Dengan Satu Web Browser, Smartalec Voyager, CrystalPort AppCapture, Browser Keluarga, XANA Web Browser, Bluto, AutoSurf, 32bit Web Browser, BrowseMan, WrestlingBrowser, Browser Eminem, UltraBrowser, Cygsoft LDAP Browser, dan Net M @ nager. Internet Download Manager menyokong semua versi pelayar yang popular, dan boleh diintegrasikan ke dalam mana-mana pihak aplikasi Internet 3.

• Mudah muat turun dengan satu klik. Apabila anda klik pada link download di browser, IDM akan mengambil alih muat turun dan mempercepatkan. IDM menyokong protokol HTTP, FTP, HTTPS dan MMS.

• Speed ​​percepatan turun. Internet Download Manager yang boleh mempercepatkan muat turun oleh sehingga 5 kali disebabkan teknologi pintar segmentasi file dinamik.Berbeza dengan pengurus muat turun dan lain-lain pemecut segmen Internet Download Manager fail yang dimuat turun secara dinamik semasa proses muat turun dan reuses sambungan tersedia tanpa menyambung tambahan dan login peringkat untuk mencapai prestasi pecutan terbaik.

• Download Resume. Internet Download Manager akan meneruskan download yang belum selesai dari tempat di mana mereka berhenti.

• YouTube: Internet Download Manager yang boleh turun video FLV dari laman web popular seperti YouTube, MySpaceTV, dan Google Video.

• wizard pemasangan Simple. Program pemasangan yang cepat dan mudah akan membuat tetapan yang diperlukan untuk anda, dan periksa sambungan anda pada penghujung untuk memastikan masalah pemasangan percuma Download Manager Internet
• Seret dan Lepas. Anda hanya boleh seret dan lepaskan pautan ke IDM, dan seret dan lepaskan fail yang dimuat turun daripada Internet Download Manager.

• Automatic Antivirus checking. Antivirus checking membuat muat turun bebas dari virus dan trojan.

• Advanced Browser Integrasi. Apabila diaktifkan, ciri tersebut boleh digunakan untuk menangkap mana-mana dimuat turun dari mana-mana permohonan. Tiada pengurus download yang mempunyai ciri ini.

Apa yang baru dalam versi 6,07 (Jul 07, 2011):
Boleh download sekali banyak dalam web yang sama

RaR Password:
ahpekmc@syok.org

P/S : Tolong baca instructions.txt dulu sebelum INSTALL..

Layan !! :)

Thursday, July 7, 2011


AKU BUDARK BARU BELAJAR AMBIL TABLET TOLONG TUNJUKKAN


Sejak kebelakangan aku tak tau lah knaper la subjek ni aku selalu dpt markah skit.tapi ari ni mmg hari yg btul2 aku x puas hati dan aku rasa tidak adil.Artwork aku x la hebat sgt tapi aku msih x puas hati sbb markah yg aku dpt sama dgn org yang wat cincai2....aku dan kwn aku sorang tu super hero yg kitorg lukis pnyer la kitorg kaler bg ade 3D skit tp markah kitorg sme bnyak jer dgn yg wat flat colour.bkan nak kutuk artwork diorg tp mmg dh camtu.Apa maknanya kami proceed awal2 wat kje x last minute tp dpt markah sme ngan wat cincai2.lecturer ku yg memberi markah cam tu aku x paham knaper die wat cam tu.Spatutnyer die bley la bezakan keje aku ngan keje diorg..aku rasa kata2 die ptg tadi wat aku lemah jer...x bg smangat langsung....huhh...aku x tau cm ner lg nak improve dlm kelas dier....



walaupun x lawa tapi aku tetap ske sbb aq dh wat yg terbaik utk timeline yg die bg...
green lantern versi skate....haha



green lantern versi jahat....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...